Home / Foto afdrukken / Cibachrome

Cibachrome

CIBACHROME® papier wordt helaas niet meer gemaakt, maar we hebben een uitstekend alternatief: FujiFlex! Dit papier is spiegelglad en heeft een prachtige kleurintensiteit. Neem contact met ons op als u meer informatie hierover wilt hebben.


Voor extra brillance, ongelooflijke scherpte en kleurechte foto’s bestaat er geen mooier product dan de kleurafdrukken en lichtbakdia’s van CIBACHROME®.
CIBACHROME® is de ongeëvenaarde, absolute top in fotografisch afdrukken. Er zijn niet zo veel laboratoria meer in staat dit meest duurzame van alle fotografische materialen te verwerken.

Gallery imaging werkt met een Durst laserbelichter en een Autopan P3x, de Rolls Royce onder de ontwikkelmachines. Door de grotere kleurruimte van digitale belichtingstechnieken is het resultaat zelfs mooier dan op traditionele manier.
De superieure kwaliteit van CIBACHROME® doet recht aan de mooiste foto’s voor tentoonstellingen en montage in displays. Ook voor commerciële fotografie en kunstfotografie is CIBACHROME® de standaard waartegen andere technieken worden afgemeten.

tentoonstellingen en lichtdisplays

CIBACHROME® afdrukken en lichtbakdia’s zijn scherper en hebben een betere kleurverzadiging dan welke andere afdruk dan ook. Vandaar dat deze prints de meest in het oog springende beelden op iedere tentoonstelling zijn, echte eye-catchers.

commerciële en kunstfotografie

Laserbelichten maakt een aanzienlijk grotere kleurruimte mogelijk dan het printen met de CMYK-kleuren van inkjetprinters, en CIBACHROME® haalt het alleronderste uit de kan als het gaat om de kleurruimte van het eindproduct. De jongste generatie fotografisch materiaal is beter dan ooit Traditionele afdrukken gemaakt met de beste vergroters kunnen in scherpte en kleur niet concurreren met die van de laserbelichter en CIBACHROME®.

CIBACHROME® en Ilfochrome® Classic

CIBACHROME® is de gevestigde naam voor een fotografisch materiaal dat nu Ilfochrome® Classic heet. Wij geven echter de voorkeur aan de oude benaming, vertrouwd bij veel van onze relaties en synoniem met het hoogst haalbare in foto-afdrukken. CIBACHROME® is en blijft uitermate populair door de buitengewone kleurenkracht, helderheid en duurzaamheid.
De kwaliteit van CIBACHROME® verschilt van andere fotografische processen, omdat er geen kleurstoffen worden gevormd tijdens het ontwikkelproces. De extreem duurzame azo kleurstoffen in CIBACHROME® worden al bij de fabricage van het materiaal aangebracht. In het ontwikkelproces worden de onnodige kleurstoffen juist weggebleekt. Dit proces is precies het omgekeerde van normale fotografische ontwikkelprocessen waarbij de kleurstoffen gevormd worden tijdens het ontwikkelen. De azo kleurstoffen geven CIBACHROME® de ronduit spectaculaire kleurenpracht en duurzaamheid.

duurzaamheid en garantie

200 Jaar garantie op het niet verbleken van CIBACHROME® prints? 200 Jaar klinkt natuurlijk onwerkelijk, maar na jarenlange ervaring zijn wij er wel van overtuigd. CIBACHROME® afdrukken zijn immuum voor UV licht; prints voor buitengebruik hoeven alleen maar beschermd te worden tegen vuil en vocht.
Gallery imaging geeft 5 jaar garantie op het niet verbleken van CIBACHROME® Display Transparant Film. CibaTRANS en CibaCLEAR zijn onze namen voor CIBACHROME® transparante materialen, opaal of helder. De 5 jaar no fade-garantie op deze producten is absoluut: indien nodig krijgt u gewoon een nieuwe, maar dat hebben we nog nooit hoeven doen. Lichtbakdia’s worden in de meeste gevallen aangelicht met TL-buizen, berucht als het meest kleur verblekende UV-licht. Maar zelfs TL-buizen hebben geen vat op de CIBACHROME® transparanten. Veel displays, op luchthavens en stations bijvoorbeeld, worden 24 uur per dag aangelicht. Geen enkel ander fotografisch materiaal kan wedijveren met CIBACHROME®.

vier soorten

CibaPRINT op polyesterbasis

  • 25 jaar no fade-garantie bij binnengebruik, zelfs in direct zonlicht;
  • Hoog kleurverzadigd ILFOCHROME® Classic azo-dye fotografisch materiaal;
  • Glanzend en mat oppervlak.

CibaFLEX op polyesterbasis

  • 25 jaar no fade-garantie bij binnengebruik;
  • Superglanzend, extra stevig materiaal;
  • Oprolbare afdrukken voor pop-up displays;
  • Met krasvrij laminaat.

CibaTRANS en CibaCLEAR voor lichtbakdia’s

  • 10 jaar no fade-garantie bij binnengebruik, 5 jaar no fade-garantie bij buitengebruik, mits volgens onze voorschriften;
  • Superverzadigde kleuren;
  • Het meest kleurvaste ILFOCHROME® azo-dye materiaal, zelfs met 24 uren verlichting per dag.

 

Gallery Imaging is het enige fotovaklab in Nederland die nog in staat is CIBACHROME® te produceren, echter zal dit ook niet meer van lange duur zijn. Ilford heeft de productie inmiddels stop gezet en is het nu echt op=op!

Dus zou u nog een afdruk op CIBACHROME® willen, neem dan contact met ons op.